Käytyjä kursseja

working in progress

Tarkoitukseni on kirjoitella kokemuksiani erilaisista kursseista joita olen käynyt liittyen skräppäykseen tai siihen läheisesti kuuluvista aiheista.

**********

Itse olen aika innokas osallistumaan online kursseille. Kurssit ovat loistava tapa hankkia osaamista mm. digiskräppäyksen saralla. Netissä toimii useita saitteja jotka tarjoavat erilaisia kursseja juurikin skräppääjille. Itse olen käyttänyt ehkäpä eniten kursseja Jessica Sprague saitilla, sieltä löytyy hyviä kursseja digiskräppäyksestä kiinnostuneille siis ihan vasta-alkajista jo pidemmälle ehtineille. Muita aiheita ovat erilaiset valokuvan käsittely kurssit, valokuvaaminen, videokuvaus ja editointi. Itse olen ollut tyytyväinen käymiini (=hankkimiini) kursseihin, lisäksi koulutusympäristö on selkeä ja toimiva. Viime aikoina olen osallistunut muutamille kursseille Big Picture Classes saitilla. Täältä löytyy paljon myös paperi askarteluun liittyviä kursseja. Itse mielestäni koulutusympäristö täällä ei ole niin hyvä kuin Jessica Sprague saitilla mutta täällä on loistavia aiheita/kouluttajia. Kolmas itseäni kiinnostava saitti on Renee Pearson, tämä saitti lopettaa toimintansa 1.1.2014.

Jessica Sprague

Advanced Digital Boot Camp

Kouluttaja: Jessica Sprague
Ajankohta: Syksy 2013

Tämä kurssi alkoi etukäteistehtäville, jotka toimitettiin Jessicalle ja hän antoi niistä palautetta. Myös kurssin lopussa oli palautteenanto. Kurssilla ei käsitelty photoshopin käyttöä vaan se keskittyi leiskojen suunnittelu niin että ne olisivat mahdollimman onnistuneita, tietoa tuli kuinka sivun elementit kannattaa sijoittaa sekä väriasiaa jne. Pidin kurssista, joskin viikko 2 tuntui hieman kevyeltä. Kurssi kärsi hieman Jessican henkilöhtaisista syistä eli aikataulua rukattiin reilusti. Yleisesti ottaen tälläinen kurssi, jossa oli mahdollista saada palautetta oli mukava (luonnollisesti sellaisen järjestäminen vaatii kouluttajalta hyvin paljon aikaa ja vaivaa). Kurssia ei ole saatavilla self-paced muotoisena kurssin jälkeen.

Muita käymiäni kursseja Jessica Sprague.com:ssa:

Digi In Deep (& Digi In Deep v2)
Digi In Deeper
Holidays in Hand
Computer Tricks for Cards
Free Holiday Class 2011
Advanced Portrait Editing
Frame-Ups and Special Effects
Photo Editing 1: Good-to-Great Workflow
Brush*Abilities
Beautiful Evidence – 2012
Inspiration Everywhere

BigPictureClasses

designYOURlife

Kurssi: design YOUR life / Self-paced
Kurssi aikataulu: Alku vuosi 2013
Kouluttaja: Cathy Zielske
Arvostelu ♥♥♥♥♥

Tämä on kolmas Cathyn kurssi jonka ostin. Toistaiseksi (olen nyt viikolla 7) kurssi tuntuu seuraavan selkeästi kouluttajan aikaisemmin julkaistuja kirjoja (clean&simple scrapbooking ja clean&simple iscrap). Kurssi on alunperin ollut 12-viikon workshop jossa jokainen viikko on alkanut video viestillä (miniluento noin 30 minuuttia). Ja sitten loppu viikko työskennellään harjoitusten (2-3) parissa, keskustellaan foorumilla muiden osallistujien kanssa tai katsellaan/kommentoidaan galleriaan tulleita töitä. Cathyn puhetyyli on erittäin selkeä ja sitä on todella helppo seurata pidän myös hänen huumoristaan. Pian (kevät 2013) alkaa Cathyn uusi workshop Clean&Simple. Uskon että kurssi on päivitetty versio tästä Design your Life, jossa agendan mukaan käsitellään myös digiskräppäystä. Nykyisessä sitä ei käsitellä vaan oletetaan että jos henkilö haluaa tehdä kurssin digitaalisena niin hän tietää itse mitä tekee. Luonnollisesti suosittelen tuota uutta kurssia kaikille joita kiinnostaa clean/simple tyyli, sieltä saanee myös tietoa digiskräppäämisestä jos haluaan siirtyä saksista ja liimasta tietokone avusteiseen scrappäämiseen.

10TipsforBetterType

Kurssi: 10 Tips for Better Type / Workshop
Kurssi aikataulu: 6.9-19.9.2012
Kouluttaja: Cathy Zielske
Arvostelu ♥♥♥♥♥

Tämä kurssi oli mielestäni aivan loistava, sain todella monta ahaa elämystä kurssin aikana. Itse en koskaan kirjoita mitään kynällä vaan kaikki tekstini on tietokoneella tehty. Näin ollen on hyvä miettiä myös tekstin luettavuutta ja sen sellaista. Kurssi oli erittäin hyvin tiivistetty ja jokainen kohta oli täyttä asiaa. Kurssin anti tuntui niin luonnolliseslta että olen omaksunut sisällön täysin osana tekstien kirjoitusta. Suosittelen ehdottomasti kaikille!

twoVIEWSKouluttaja: 2VIEWS / Workshop (nykyään myös self-paced)
Kurssi aikataulu: 8.11-21.11.2012

Kouluttaja: Cathy Zielske
Arvostelu ♥♥♥♥♥

Kurssin ajatus oli aivan loistava, tehdä 8×8 kirjanen jossa on kahden henkilön vastaukset samaan kysymykseen. Tarkoitukseni oli tehdä kirja yhdessä mieheni kanssa. Vaikka yritin etukäteen tiedustella hänen intoaan ja sitä tuntui olevan mutta kuinkas kävikään. Nyt itselläni on näitä omia sivuja mutta miehellä ei ainuttakaan. No, toivotaan että jossakin vaiheessa saisin miehen innostumaan kirjoitus puuhasta. Mukava kurssi mutta kannattaa varmistaa että toinen osapuoli on oikeasti mukana 🙂

One thought on “Käytyjä kursseja

  1. Päivitysilmoitus: Desing Your Life – Viikko 5 – White space | Life in Espoo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s