Cathy Zielsken kurssi Me: the abridged version

Kurssi on käynnistynyt ja nyt on menossa viikko nro 2. Ensimmäisellä viikolla työstimme kirjaimia eli mietimme jokaiselle kirjaimelle asioita joita se edustaa meille tällä hetkellä (esim paikkoja, henkilöitä, tapahtumia, tavaroita jne). Osa kirjaimista on luonnollisesti vaikeampi kuin toiset, itselleni kirjain S oli helppo mutta J tuottaa hankaluutta (myös Q saattaa tuottaa tuskaa!). En ottanut asiasta suurta paniikkia vaikka osa kirjaimista on vielä puutteellisia, ajattelin jatkaa niiden työstämistä. Nyt viikolla kaksi olemme aloittaneet kirjoitustyön. Itse teen albumin diginä kuten varmaan oli odotettavissa. Olen luonut itselleni hieman erillaisemman työnkulun, jota ajattelin esitellä teille.Lightroom, Print-module. Tilanne hetkeä ennen tiedontoon tallettamista.

Kaikki siis alkaa Lightroom:sta Print moduulista, jonne olen luonut templaten (perinteinen Project Life design A). Sen lisäksi importoin Cathyn materiaaleista kaikki kortit (3×4 ja 6×4) LR:ään ja lisäsin ne kaikki sopivaan Collectioniin. Valmiin templateten täyttö on erittäin helppoa ja nopeaa. Print to File tekee jpg tiedoston. Ja koska jokainen sivu on hyvin samankaltainen, pystyn nyt Print moduulin kautta luomaan nopeasti sivun tiedoston, jota jatkan sitten Photoshopissa. Ensimmäinen kuva on siis Lightroom:ista.

Photoshop CC, LR:ssä luotu jpg Background layerinä ja sen päälle kopioitu/siirrety aikaisemmin luodut varjo/teksti/valokuva tasot.Tämän jälkeen siirryn siis Photoshoppiin ja avaan LR:n tekemän jpg tiedoston ja  siirrän/kopioin tekemäni varjo, teksti ja valokuva tasot dokumenttiin. Sivu näyttää tässä kohdin aivan tavalliselta skräppisivulta mutta aikaa on mennyt vain muutama minuutti. Tässä kohtaa tallennus psd muotoon. Nyt voin keskittyä sivun kontenttiin eli kirjoittaa tekstit ja lisätä kuvat. Minun on tarkoitus saada nyt viikolla 2 aikaiseksi kaikki kirjoitus osuudet valmiiksi (siis tämä on kaunis aikomus!) ja keskittyä ensi viikolla kuvien lisäykseen.

 

 

 

 

Onko muut käyttäneet LR:n Print mahdollisuutta kyseisellä tavalla? Näitä templateja on myynnissä ja löytyyhän niitä ilmaisinakin. Itse sanoisin että tuo Print moduulin hienosäätö on hieman hankalaa mutta näytti se onnistuvan. Kertokaa muutkin kokemuksianne.

Ja toivotaan että pysyn suunnitelmissani tämän albumin suhteen 🙂 Löytyykös muita kurssilaisia lukijoista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s