DL Laavalamppu

LaavalamppuHulluus_12x12Tässä jälleen yksi leiska, jossa työn kulku oli itselleni hyvin tavallinen. Kaikki oikeastaan alkaa jostakin asiasta, joka on jollakin tavalla merkityksellinen. Ja sitten jossakin vaiheessa tulee tilanne jossa on mahdollisuus ottaa kuvia. Kun sitten myöhemmin selailen mitä kuvia mulla sattuu olemaan lightroom:ssa, löytänen kuvia joista haluan tehdä leiskan. Luonnollisesti siis aikoinaan kuvia ottaessani olen saattanut ottaa kuvat juurikin skräppäys tarkoituksessa mutta harvemmin skräppään niin että otan kuvat, puran kuvat ja skräppään samantien. Itselläni on siis tapana skräpätä välillä vanhoista kuvista ja välillä uusista, en ole mitenkään järjestelmällinen (voisin sanoa jopa olevani aika tuuliviiri!). Tällä kertaa eteen sattui siis kuvia laavalampusta. Käsittelen kuvat haluamani kuvat LR:ssä, tässä vaiheessa siis selviää montako kuvaa leiskaan tulee. Kuvien määrään vaikuttaa luonnollisesti se montako kuvaa on sellaisia joita en halua jättää käyttämättä, välillä on enemmän valinnan vaikeutta kun toisinaan.

Sitten siirryn PSE:hen. Kuvien määrästä ja mallista (pysty/vaaka) sommittelen haluamani sivun. Tässä vaiheessa saatan ehkä vielä hylätä jonkun kuvan, jos leiska ei tunnu toimivalta. Tässä sommittelu vaiheessa selviää myös tarinoinnin ja otsikon paikka. Kun kuvat ovat löytäneet paikkansa niin lisään haluamani paperit, otsikon ja tarinoinnin sekä mahdollisen/t koristeet.

Työn kulkuni on aika kuva orjentoitunut eli kuvat määrittelevät suurelta osin leiskan. Jos tiedän että tarinointini on poikkeuksellisen tilaa vievä, valitsen automaattisesti vähemmän kuvia ja näin ollen minulla on enemmän tarinointi tilaa.

Sivussa käytetyt paperit Karen Funk / Brown Paper Packages (solid paper)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s