Digiskräppäys tutuksi: Osa 2b – Tiedoston tallennus

Digiskräppäys_Osa2b_72Sain viimeinkin laitettua seuraavan videon youtubeen. Viikko on ollut hieman liian äänekäs tutorialin tekoon eli talossa oli vieraana 3 koiraa tuon oman lisäksi eli täytyy myöntää että on jokseenkin ärsyttävää/hankalaa yrittää äänittää jotakin kun kaverit remuaa vieressä jne.

Tälläkään kertaa ei ihan päästy varsinaiseen digiskräppäämiseen vaan päätin ensin nauhoittaa pienen tietoiskun tiedostojen tallentamisesta. Asia on hyvin tärkeä ja koska ihmisillä jotka saattavat olla kiinnostuneita kokeilemaan digiskräppäystä ei välttämättä ole tietoa mitä tiedostomuotoa käyttää ja miten ne eroavat toisistaan jne.

Risut ja ruusut ovat edelleen erittäin tervetulleita. Yritin tässä jaksossa fokusoida siihen että puhun suomea tai ainakin kieltä jota olisi helppo ymmärtää.

7 thoughts on “Digiskräppäys tutuksi: Osa 2b – Tiedoston tallennus

  1. Kiitos. Tarpeellista tietoa ainakin minulle.

    Olen täysin aloittelija digiskräpäysjutuissa, joten minulla riittää tyhmiä kysymyksiä.. Kuten netistä ladattavien/ostettujen ’paperien’, kehysten tai fonttien tms. materiaalin käyttäminen – onko ostamisessa jotain mitä pitäisi tietää ja onko matsku pakattu jotenkin ja jos niin miten se puretaan..

    • Mulla on paljon ideoita mistä voisi pieniä tutoriaaleja tehdä ja tuo netistä latailu on yksi aika selkeä oma kokonaisuutensa. Seuraavaksi yritän saada kasaan tutorialin, jossa käydään läpi kuinka aloittaa digiskräppäys käyttäen templateja (=malleja). Siinäkin osassa voi hieman puhua tuosta latailusta ja materiaaleista. Valitettavasti olen aika kova rönsyilemään kun aloitan tarinoinnin eli tutoriaalit saattaa olla liian pitkiä että kukaan viitsii niitä katsoa/kuunnella kun mä puhun ummet ja lammet 😀 Kiitos palautteesta, on mukava kuulla että tieto on ollut hyödyksi joillekkin, se motivoi jatkamaan.

  2. Kiva että tämmöinen videosarja on tehty! Paljon hyödyllisiä juttuja varmasti monelle ja selkeästi kerrottu. Hyvä myös, että on selitetty faktoja, miksi näin kannattaa tehdä, niin varmasti jää paremmin mieleen! Kerkesin tosin vasta nyt tämän katsella, pitää vilkaista nuo muutkin osat. 🙂 Save for web -tallennus tekee muuten kuvista automaattisesti 72 resoluutioisia, eli tarvitse välttämättä ensin muuttaa kokoa. Itsellä vaihtelee millä asetuksilla tallennan nettiin, quality on yleensä 70-80, kuvasta riippuen ja näyttää silti hyvälle. Säästää pitkällä tähtäimellä paljon tallennustilaa blogissa, kun monilla varsinkin bloggerin käyttäjillä taitaa olla aika pieni kuvatila.

    • Kiitos kommentista! Toi oli kätevä vinkki et save for web tekee suoraan ton resoluutio muunnoksen – itse taidan vanhanaikasesti itse vaan käyttää save as ja valita haluamani tietostomuodon, kiitti jakamisesta. Itse suhtaudun aika hövelisti noihin koko asioihin mutta on totta että joillakin blogi alustoilla saattaa joutua kuvien kanssa tekemään enemmän optimointia kun tilaa on hintsusti. Joskus olen miettinyt että olisi kiva tehdä selkeä yhteenveto eri blogialustojen (siis yleisempien) ominaisuuksista ja näin ollen ehkäpä helpottaa jonkun ihmisen valinnan tuskaa – toisaalta luulen että ihan kaikkeen aikani ei riitä, valitettavasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s