ProjectLife ala Hanna

ProjectLife 2013Viimeisen vuoden aikana olen ihastellut Cathy Zielsken projectlife postauksia ja kerännyt intoa alkaa vastaavan itsekkin. ”Perinteinen” tapa jossa hankitaan kasa korttejä, muovitaskuja ja kansio, ei ole koskaan oikein houkutellut mutta Cathyn tapa on viehettänyt (eli digiä mutta lopputus on perinteinen muovitaskuja sisältävä kansio). Joulukuun lähestyessä loppua huomasin että mielessäni kyti ajatus aloittaa PL muutamilla etukäteen päättämilläni reunaehdoilla;

 • OneDay apps ja sen täyttö päivittäin.
 • Kuvat tulisivat olemaan ainoastaan kuvia joita olen ottanut kännykällä (Camera+ pääasiassa).
 • Aukeama muodostuisi aina Design A ja D muovitaskusta (aina! ei poikkeuksia!)
 • Ei suunnattomia hankintoja valmiita digikortteja vaan mietin valmiiksi värimaailman ja haluamani paperit, sitten voin tehdä itse tarvitsemiani elementtejä.
 • Teen aukeaman kortit tulostusvalmiiksi (tulostaminen tapahtuu sitten joskus kun viitsin/ehdin).
 • Muovitaskujen hankinnalla ei ole kiire!
 • Aukeaman näköisversion voi halutessaan tehdä diginä.

Tuumasta toimeen eli hankein vuodenvaihteessa One Day appsin iPhone:en ja aloin kirjailla pieniä muistiinpanoja päivittäin.  Koska olin epävarma jaksaisinko kirjoitella/ottaa kuvia päivittäin niin en aloittanut heti tammikuussa työstämään ”kansiota” vaan rauhassa katsoin onnistunko tuottamaan sisältöä.

Yllätykseksi huomasin helmikuussa (vk 6) että olin tehnyt muistiinpanoja joka päivä ja kuviakin oli. Niinpä ajattelin että nyt on sopiva hetki tarttua härkää sarvista ja alkaa kasaamaan sivuja/viikkoja. Nyt olen lähtenyt kasaamaan aukeamia eli itse työ on edennyt aika nopsaan eli illassa on syntynyt aina viikko/aukeama. Ensimmäisenä päivänä meni enemmän aikaa koska kokosin yhteen ne paperit jotka luovat perustan sivujen värimaailmaan ja toisaalta väkersin joitakin elementtejä joita tulisin käyttämään läpi projektin. Tällä hetkellä valmiina siis siis viikot 1-4.

Ihmiset jakavat poikkeuksetta PL tuotoksensakin blogeissaan mutta itse en ole valmis niin suureen avoimuuteen. Ehkäpä jaan joitakin osia aukeamista mutta en kokonaisia. Teen myös paljon sivuja, joita en halua jakaa, koska koen ne hyvin henkilökohtaisiksi. Ehkäpä olen hieman yli tarkka yksityisyydestäni mutta nykyaikana en usko sen olevan pahasta.

Mutta koska kuvattomat blogaukset ovat tylsiä niin laitetaan tähän kuvaksi valitsemani värimaailma ja paperit.

3 thoughts on “ProjectLife ala Hanna

 1. Tosi mielenkiintoista – tuo project life.. Mutta sitä ennen pitää hankkia kunnon kamerapuhelin..

 2. Itse aloitin kuvaamaan paljon jo aikaisemmalla iPhonellani mutta nyt kuvat pääsevät oikeastaan ihan kunnon käyttöön. Toisaalta jokaisessa kännykkäkamerassa on hankaluutena hämärä kuvaus eli eipä ne mitään valovoimaisia ole, siksipä olen tyytyväinen kun valo lisääntyy ja näin ollen kuvat ovat parempia. Pimeään vuodenaikaan kännykällä kuvatessa menettää hauskoja kuvaustilanteita, koska lopputulos on liian heikkolaatuinen eikä sitä pysty hyödyntämään tälläisssä printattavassa projektissa. Järkkärillä on siis paikkansa tässä taloudessa mutta PL mennää kännykkäkuvilla ja ainakin toistaiseksi olen ollut tyytyväinen 🙂

  • Järkkäri on omansa, muttei mukana extempore-tilanteissa.. Siksi etsin kännykkää, missä riittävän hyvä kamera. Itse olen paljon miettinyt juuri kuvien käyttöä; löytää joku tapa millä kuvista olisi muukin kuin ottamisen ilo. Tuo PL kuulostaa hauskalta – kuten myös digiskräppäys..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s