Asiaa itse tehdyistä materiaaleista (digi)

Xing:n blogissa on komenteissa ollut mietintää tekeekö kukaan digiskräppääjä omia elementteja/papereita/etc. Oma arvaukseni asiaan on että tekee mutta niitä ei juurikaan jaeta vaan niitä tehdään silmällä pitäen omia tarpeita. Luulen että monet ajattelevat että omien elementtien luonti on hankalaa mutta sanoisin että asia ei ole niin suoraviivainen – netti on pullollaan loistavia vinkkejä ja tutoriaaleja mutta ongelmaksi saattaa tulla aika eli harrastukseen menisi aivan mahdottoman paljon enemmän aikaa jos tekisi kaikki tarvittavat tuotteet itse ja onhan asioita joiden tekeminen on todella hankalaa. Valmiiksi tehdyt kitit nopeuttavat prosessia ja jos jotakin olennaista puuttuu tai väri on väärä, ryhdytään muokkaamaan tai luomaan jotakin uutta (tai etsitään paremmin vastaava tuote).

Tässä nyt kuitenkin esimerkki paperista, jonka loin silmällä pitäen omia tarpeitani. Innostukseni lähti liikkeellä kun tutustuin Tagxedo applikaatioon. Kyseisellä applikaatiolla voi siis luoda tägi pilviä – muotoja on monia, fontin&värin voi valita. Vastaavia applikaatioita on luonnollisesti muitakin. Loin siis suorakaiteen muotoisen pilven, omasta blogistani. Tätä kuvaa käytin sitten hyväkseni kun tein tarvitsemani paperin.

Ja koska pidän kovasti  teksturoiduista (=kohokuvioiduista) kartongeista (esim BazzillBasicsPaper) niin lisäsin tähänkin hieman tekstuuria. Monesti (vai pitäisikö sanoa aina) digi sivujeni ”pohjalla” on teksturoitu paperi – osa papereista on valmiiksi teksturoitu mutta sen lisääminen itse jälkikäteen ei ole hankalaa. Itseasiassa omalla kohdallani digi sivun työnkulku on samankaltainen kuin jos tekisin perinteisen sivun eli kaiken aloittaa kartonki ja sen päälle sivu muodostuu.

One thought on “Asiaa itse tehdyistä materiaaleista (digi)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s