Luminen itsenäisyys päivä Espoossa

Tänä vuonna täällä eteläisessä Suomessa saatiin nauttia lumipyrystä näin Suomen itsenäisyyden kunniaksi ♥ Mikäs sen kauniinpaa kuin jouluvalot loistamassa lumisessa pihapuussa.

Mukavan illan päätteeksi ajattelin tehdä jotakin nopeata ja yksinkertaista ruokaa helposti. Kaikki menikin mukavasti jos en olisi onnistunut polttamaan punajuuri suikaleita uunissa – no, ensi kerralla tarkempana. Eli lipstikalla maustettuja jauhelihalihvejä ja lisäkkeeksi uunissa paahdettuja punajuuri suikaleita, jälkiruuaksi marjoja pakastimesta.

Lipstikka on ehdottomasti suosikki yrttini, kesällä sitä kasvaa tuossa pihalla ja näin talvella Zen pöytäpuutarhani hoitaa kasvatuksen. Onneksi lipstikka tuntuu viihtyvän mainoasti tuossa laitteessa eli talvi pysytään tuoreessa yrtissä omavaraisesti.

Pihvejä varten hienonsin pari sipulia ja nipun lipstikkaa sauvasekoittimella tasaiseksi sekä lisäsin suolaa ja mustapippuria mausteeksi. Seoksen sekoitin hyvin jauhelihaan ja paistoin pannulla. Parmesan raaste sopii taikinaan mainiosti sekä myös chili.

Punajuuri suikaleet pyörittelin öljyssä sekä myllystä suolaa mukaan ja sitten uuniin. Ja tässä kohtaa olisi kannattanut vilkuilla uuniin eikä antaa suikaleiden paahtua ihan mustiksi, no ensi kerralla parempi tuuri. Pidän punajuurista paljon mutta itseäni ihmetyttää miksi kaupossa on myynnissä vain pyöreitä versioita – siis löytyy myös pitkulainen lajike, jonka kuoriminen on nii-in paljon mukavampaa kuin sen pienen ja pyöreän. Toivotaan että se ajan kanssa rantautuu myös kauppoihin.

Hyvää itsenäisyys päivää kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s